Nyaktekerészeti mellfekvenc (furcsa meghatározások gyűjteménye)
Új hozzászólás373. Julianna | 2017. okt. 19. 08:51 |
Konyhaművészet: artisztika. Hát nem. A konyhaművészet a gasztronómia, az artisztika minden művészetre vonatkozhat. Láttam, Marcsi, Te is ma fejtetted meg. Nem tűnt furcsának? | |
372. Julianna | 2017. okt. 15. 10:50 |
Dinoszauruszok végzete: kihalás. | |
371. Julianna | 2017. szept. 12. 22:41 |
Nehézzé teszi: laktat. | |
370. Julianna | 2017. szept. 4. 09:15 |
Sutyik, most esett le a tantusz! Úgy látszik, tényleg öregszem... | |
(válasz Sutyik 368. hozzászólására) |
369. Julianna | 2017. szept. 4. 09:12 |
Illatos: szagos. Belátom, hogy a szegfű lehet esetleg szagos is, de nekem a romlott hús vagy hal jutott eszembe elsőre. | |
368. Sutyik | 2017. szept. 3. 21:32 |
sörivó edény!!! (= korsó) Na ezért iszom a sört inkább üvegből. Aza, hogy a korsó ne igya meg előlem. | |
367. Maria54 | 2017. szept. 3. 20:34 |
tenyészik = megél | |
366. Sutyik | 2017. szept. 2. 00:54 |
összpontosít = kivár | |
365. Julianna | 2017. aug. 27. 11:30 |
Hát a péknél vagy a hentesnél ritkán lehet kapni, az biztos! :D | |
(válasz Sutyik 364. hozzászólására) |
364. Sutyik | 2017. aug. 27. 11:17 |
pecabot-szerző hely = horgászbolt | |
363. Julianna | 2017. aug. 26. 20:57 |
Meg a söprűnek. (Sose lássam!) | |
(válasz Maria54 362. hozzászólására) |
362. Maria54 | 2017. aug. 26. 20:41 |
Meg a kapának. | |
(válasz Sutyik 361. hozzászólására) |
361. Sutyik | 2017. aug. 26. 17:01 |
kard része = nyél. Szerintem azt a részt inkább markolatnak hívják. Nyele inkább a lapátnak van. | |
360. Julianna | 2017. aug. 24. 19:37 |
Nekem is furcsa, nagyon nyelvújítás-kori "íze" van. De Wikinek tetszik: "Ma a bibliográfus a könyvtártudományban jártas, könyvismerő, a könyvek pontos leírója, KÖNYVÉSZTEK összeállítója." Gimnazista-egyetemista korom szünetjeiben antikváriumokban dolgoztam, itt könyvtárosként mentem nyugdíjba, de nem mondanám, hogy könyv-ész lennék! :) | |
(válasz Sutyik 359. hozzászólására) |
359. Sutyik | 2017. aug. 24. 17:37 |
Csak nekem furcsa? bibliográfus = könyvész | |
358. Maria54 | 2017. aug. 23. 21:27 |
tenyészik = megél | |
357. Julianna | 2017. aug. 23. 09:42 |
Logikus. A Tűzföld meg Kamcsatkán van, nem? | |
(válasz Sutyik 356. hozzászólására) |
356. Sutyik | 2017. aug. 23. 01:23 |
Észak-amerikai ország = Panama | |
355. Julianna | 2017. aug. 21. 20:35 |
Férfias: katonás. Hát, a fene tudja... | |
354. Julianna | 2017. aug. 9. 20:27 |
Nagyon köszönöm, Manzsu! Akkor nem véletlen, hogy "nem jut eszembe" a magyar neve! :D Lehet, hogy vannak nyers változazok is, amit mi ettünk a gyerekekkel a Párizs melletti Disneylandban, az elég puha, félig főtt volt. Minden vásárban, búcsúban lehet kapni, de nem kóstolgattam végig ezeket. Túl édes a cukormáza. | |
(válasz Manzsu 353. hozzászólására) |
353. Manzsu | 2017. aug. 9. 20:19 |
Nálunk még nem láttam ilyen almát árulni.Pár éve voltam Franciaországba,ott vettem egy vásáron ebből a nagyon gusztusos édességből.Az alma nem volt főtt, a nyers almát vonták be egy égetett cukorhoz hasonló bevonattal. A bevonatot a nálunk is árult vásári kakasos, illetve más formájú nyalóka ízéhez tudnám hasonlítani.Sajnos mire hazautaztam, a máz leolvadt róla és csak az alma maradt belőle. | |
(válasz Julianna 352. hozzászólására) |
352. Julianna | 2017. aug. 9. 20:09 |
Senki nem tudja? Vagy nem is létezik? Így néz ki: | |
(válasz Julianna 351. hozzászólására) |
351. Julianna | 2017. aug. 9. 13:11 |
És hogy hívják azt a (főtt) almát, amit pirosra festve, pálcikán árultak? Az istennek sem jut eszembe a magyar neve! Franciául a "szerelem almájának" nevezik, de a fordítást sem találom. | |
(válasz Maria54 350. hozzászólására) |
350. Maria54 | 2017. aug. 9. 12:54 |
Bocskorszíj és krumplicukor. Régen a márc is. Még Zalában ittam. | |
(válasz Julianna 349. hozzászólására) |
349. Julianna | 2017. aug. 9. 10:33 |
Amennyiben a következtetés helyes, ide sorolható a mézeskalács-szív és a törökméz is, nem? | |
(válasz Sutyik 347. hozzászólására) |