Rejtvényjáték kávéház
Új hozzászólás4511. Listvan | 2015. nov. 16. 13:35 |
Szép napot, Igen, soze meg van, de hiányzik az elejéről egy -s ajnos éppen -zárt betű, a csoze-vel én is próbálkoztam, de az internet erre semmit nem jelez ki, hát nem tudom jó-e? | |
(válasz Zsu 4510. hozzászólására) |
4510. Zsu | 2015. nov. 16. 13:25 |
Valami közelebbi meghatározás?pl.mi a rejtvény címe? milyen betűk vannak meg? Próbáld meg a CSOZE - t! | |
(válasz Listvan 4509. hozzászólására) |
4509. Listvan | 2015. nov. 16. 13:02 |
Kérem valaki mondja meg, mi a mgefejtése: gazember népiesen. Előre is köszönöm. | |
4508. Julianna | 2015. nov. 16. 08:34 |
Nálunk viszont megvolt a kacsavacsora. A három megmaradt combot küldöm, ha már az eső vagy a közbiztonság miatt nem tudtatok eljönni. | |
(válasz Pepita 4507. hozzászólására) |
4507. Pepita | 2015. nov. 15. 22:00 |
Egész nap esett az eső, így dugába dőlt a mai kirándulásunk, de talán jobb is. Csak a gyereket sajnálom, mert azt mondta, hogy ő libaevésben nagyon jó. Olyan aranyos volt. :) | |
4506. Maria54 | 2015. nov. 14. 16:03 |
Teljes mértékben egyetértünk. | |
(válasz Julianna 4505. hozzászólására) |
4505. Julianna | 2015. nov. 14. 15:31 |
Köszönöm, Maria, igazad van. Utálom a politikát úgy, ahogy van, de az emberiesség és az együttérzés meghat. Megpróbáok nem gondolni rá, de ez bizony nehéz! Szerecsére, amíg fejtek, nem gondolok semmi másra. Ez is egy megoldás. | |
(válasz Maria54 4504. hozzászólására) |
4504. Maria54 | 2015. nov. 14. 14:35 |
Nem politizálunk akkor, amikor a közeledben történt szörnyűségek hallatán aggódunk és együttérzésünket nyilvánítjuk ki. Ugyanígy érdeklődtünk volna egy természeti katasztrófa esetén is. | |
(válasz Julianna 4503. hozzászólására) |
4503. Julianna | 2015. nov. 14. 12:33 |
Igen, hihetetlenül szomorú. Kedves, hogy gondolsz rám. Néhányan az ismerőseink közül kint voltak a Francia-Német meccsen, a lányom két kollegája ott volt a Bataclan-koncerten, de nekik nem történt bajuk. De a sokk! Emlékszem a '85-ös, a '95-ös és a kozelmúlban történt terrorcselekményekre is, de ez az oldal nem politizálásra valő. De úgy látszik, ez már mindenhova beszivárog. Sajnos. | |
(válasz Pepita 4502. hozzászólására) |
4502. Pepita | 2015. nov. 14. 12:06 |
Ma nagyon fúj a szél, holnapra halasztom a kirándulást, így a házi feladatokat ma kell megcsinálni a gyerekeknek. Julianna, remélem nincs bajotok és az ismeretségi körötökben sem! Annyira szomorú. :( | |
4501. Maria54 | 2015. nov. 13. 22:25 |
Mikor mi ott voltunk októberben, kürtős fesztivál volt. | |
(válasz Pepita 4500. hozzászólására) |
4500. Pepita | 2015. nov. 13. 21:58 |
No ez finom volt. :) A banán kivételével, amit már kiűztem az étrendemből. Holnapra is betervezem a libát, mert szombat-vasárnap a városligeti Vajdahunyad várban libafesztivál van. Lesz libasimogatás is a kicsiknek és nemcsak tepsiben. :) | |
(válasz Julianna 4490. hozzászólására) |
4499. Julianna | 2015. nov. 13. 17:28 |
Még csak háromévesek voltak akkor! :))) | |
(válasz Maria54 4498. hozzászólására) |
4498. Maria54 | 2015. nov. 13. 16:59 |
Még a kettő sem rontja el. Az egész kömény mellé szoktam én is őröltet használni. Bár nálunk senki sem köpködi.:) | |
(válasz Julianna 4497. hozzászólására) |
4497. Julianna | 2015. nov. 13. 15:37 |
Így lehet bízni a szótárakban... Sutyik, lehet, hogy nagyamyáink ismerték egymást? :) Nagyrészt tőle tanultam ugyanis főzési tudományomat, bár később anyósom és a férjem is besegítettek. Maria, egy teljes fej csíkokra vágott párolt káposztába összesen másfél kockacukrot teszek, úgy jó lesz? Én hozzászoktam az édes-sós keverékekhez, de lehetőleg egymás mellett, és nem egymásban. Bár a mézzel bekent sültek finomak, ha nem túlozza el az ember. Az őrölt kömény nem zavar senkit? Egészben ma már a kelkáposztába sem merem beletenni, mert az ikrek azzal szórakoztak, hogy stikában kiköpködték őket. Olyan komikusan csinálták, hogy nem lehetett nem nevetni rajtuk, de ezentúl ezt inkább "mellőzöm". :D | |
(válasz Sutyik 4495. hozzászólására) |
4496. Maria54 | 2015. nov. 13. 14:22 |
Gyűlik a RÖTYE-adomány. Sárgadinnyét és banánt nem kérek, litsit és klemantint még előbb majd szemrevételezem. Őszibarack, alma biztos. Körte termett a kertben bőven, azt is inkább kihagyom. Természetesen Kócosé az utoljára hagyott legfinomabb falatom a kacsasültből. Ha kérhetem, a párolt vöröskáposztát ne édesítsd túl. Sajnos Budán a libacomb mellé rendelt annyira édes volt, hogy nem tudtam megenni. Sütiben szeretem az édeset meg a Szürkebarátban. | |
(válasz Julianna 4490. hozzászólására) |
4495. Sutyik | 2015. nov. 13. 14:01 |
Találtam receptet is a fűszeres kenyérről. Jól hangzik, karácsonyra ki is próbálom. Kacsacombival bajban vagyok. Ugyanúgy készíted, ahogy én szoktam. Lehet keresek valami más receptet. | |
(válasz Julianna 4494. hozzászólására) |
4494. Julianna | 2015. nov. 13. 11:39 |
Franciáéknál viszont nagy divat a libamájat fügelekvárral tálalni. Ehhez egy olyan kenyeret adnak langyosan, amit a szótár "mézeskalácsnak" fordít, de nem az. Inkább "fűszeres kenyérnek" mondanám. A Wiki "pain d'épice" alatt ad róla képeket. | |
(válasz Sutyik 4491. hozzászólására) |
4493. Listvan | 2015. nov. 13. 11:29 |
HE HE HE HE , gondolom többet soha nem felejtem el s mégegyszer kösz!!!! | |
(válasz Julianna 4468. hozzászólására) |
4492. Julianna | 2015. nov. 13. 11:29 |
Nem, de igazad van, akár azzal is süthetném, pl. a méz helyett. De a mostanira nem teszek semmit, mert ez őstermelőktől származó háp-háp. Kár lenne az ízét meghamisítani. | |
(válasz Sutyik 4491. hozzászólására) |
4491. Sutyik | 2015. nov. 13. 10:54 |
A fügelekvárral bekenve sütöd? | |
(válasz Julianna 4490. hozzászólására) |
4490. Julianna | 2015. nov. 13. 10:14 |
Semmi különös fűszert nem teszek a kacsasültbe: hagyma, fokhagyma, kevés bors, só, 2-3 szál friss rozmaring. (Hála Dokibácsi kertjének, van fügelekvár is, ha valaki azt kér hozzá.) A párkápba (most értem haza a piacról) köménymagot szoktam tenni, de egy kis részt meghagyok anélkül, mert az egyik iker úgy jobban szereti. Ha valaki közületek nem kedveli ezt a fűszert, most szóljon! Vettem egy csomó friss gyümölcsöt is, ki mit NEM szeret? Mangó, litsi, friss füge, klemantin, alma, körte, banán, sárgadinnye, őszibarack. És persze sok citromlé. A baromfit mindig megsózom sütés-főzés közben, kivéve a májat. A sütőben alufóliát teszek a combokra, és két kis "gőzelvezetőt" bele. Amit a múltkor csináltam, nem maradt sokáig a tálban... :)) Ezeket a recepteket ingyen és bérmentve adom közre. Ha valaki mégis szeretne adományokat adni érte, forduljon a RÖTYE pénztárosához. Ő majd megadja az átutalási számlaszámot! :D | |
(válasz Sutyik 4482. hozzászólására) |
4489. Pepita | 2015. nov. 13. 01:07 |
Mehetünk a hoxára, ha már Julianna is tudja kezelni, de itt sem zavar senki. Sőt, talán többen bekapcsolódnak. :) | |
(válasz Sutyik 4487. hozzászólására) |
4488. Pepita | 2015. nov. 13. 00:57 |
Még fejlődésben vagyok. :) Én csak a te alakodra vigyázok, amikor óva intelek a vacsorádtól. :) | |
(válasz Sutyik 4484. hozzászólására) |
4487. Sutyik | 2015. nov. 13. 00:52 |
Recepteket itt/hoxán/mailban cserélünk? | |
(válasz Pepita 4486. hozzászólására) |