Rejtvényjáték kávéház
Új hozzászólás3584. Maria54 | 2015. aug. 17. 09:51 |
Nem tudom, Zizihez odaért-e, de itt az unokák is nagyon örültek a finom illatnak.:) | |
(válasz Sutyik 3576. hozzászólására) |
3583. Julianna | 2015. aug. 17. 07:31 |
Köszönjük, megkaptuk! Elég is volt, finom is volt, megspóroltam a vacsorát... :)) | |
(válasz Sutyik 3582. hozzászólására) |
3582. Sutyik | 2015. aug. 17. 01:18 |
Egészségedre, Neked is! Most kénytelen vagy beérni a szellők szárnyán küldöttel, de nem lehetetlen élőben is megkóstolnod. | |
(válasz Pepita 3581. hozzászólására) |
3581. Pepita | 2015. aug. 17. 00:35 |
Előbb elmentem vacsorázni, mert a saslikod meghozta az étvágyam. Ne szúrj ki velem, mert ezek után még a szám is kiszáradt! Megyek és iszom egyet az egészségedre! Pedig már ágyban vagyok. :D | |
(válasz Sutyik 3580. hozzászólására) |
3580. Sutyik | 2015. aug. 17. 00:01 |
Estére időzítettem a parazsat. Odessza környékén élő örmények kecskét vágtak a tiszteletünkre és abból készítették a saslikot. Bárányból, borjúból isteni, de ettem már tokhalból is. Nálam csirkecombok, borjúhús- és oldalasdarabok kerültek nyársra. Köretnek zöldségek különféle formában: grillezve, sopszka saláta, thai zöldségkeverék. Az aperitif igazi örmény konyak, mézes csípős paprikás vodka, a köszöntő ital krími muskotályos pezsgő volt. Összefutott a nyálatok? | |
(válasz Pepita 3579. hozzászólására) |
3579. Pepita | 2015. aug. 16. 22:38 |
Ünnepi kaja. :) Jó egy kis változatosság, a sültkolbász után. Ezek szerint már nincs annyira meleged és tüzet gyújtottál. Örményországban ettem utoljára finom saslikot, tiszteletünkre marhából felfűzve. Ott birkából szokták csinálni profi módon. | |
(válasz Sutyik 3576. hozzászólására) |
3578. Sutyik | 2015. aug. 16. 22:35 |
Természetesen! Számítottam rá, hogy Kócos megosztja vele. Ha nem lenne elég, küldök még. | |
(válasz Julianna 3577. hozzászólására) |
3577. Julianna | 2015. aug. 16. 22:18 |
Köszönjük, az illat már ideért! :) Câline-Cila is kaphat belőle? | |
(válasz Sutyik 3576. hozzászólására) |
3576. Sutyik | 2015. aug. 16. 21:40 |
Kedves ismerősök nyissatok ablakot! Szellők szárnyán küldtem nektek saslikot. (Julianna, Mária54: Kócósnak, Dollynak, Negrónak és Fütyimatyinak is adjatok belőle.) | |
3575. Pepita | 2015. aug. 16. 14:46 |
Akkor egész biztosan az a kakukktojás volt a bűnös. Platnin még nem próbáltam, hiszen a sütőben egyenletesen átsül. | |
(válasz Klári 3574. hozzászólására) |
3574. Klári | 2015. aug. 16. 13:49 |
Inkább most már azért parázok, hogy legközelebb is így járok. Kinyomom a héjából egy műanyag szűrőre,lecsepeg amennyit akar, aztán kikeverem fakanállal. Majonéz, bors, pici só, fokhagyma granulátum. Jelzem, az egyik kobak gyanúsan puha volt, de gondoltam, krémnek jó lesz. Lehet, hogy "állott" volt. Legközelebb tömör fejre hajtok:) | |
(válasz Pepita 3571. hozzászólására) |
3573. Klári | 2015. aug. 16. 13:43 |
Nem, mert egészben sütöm,héjában, pár helyen megszúrom hústűvel, hogy ne robbanjon szét. Azt hallottam, hogy platnin sütik, majdnem szénné, kérgesre, de gáztűzhelyen nem kísérleteztem még így vele. | |
(válasz Julianna 3572. hozzászólására) |
3572. Julianna | 2015. aug. 16. 12:52 |
Besóztad egy kicsit (mint pl. az uborkát), hogy sütés előtt kimenjen a leve? | |
(válasz Klári 3570. hozzászólására) |
3571. Pepita | 2015. aug. 16. 12:04 |
Lehet, hogy egy picit tovább kellett volna sütnöd és pucolás után a levét hagyni elfolyni, mert az a keserű. Célszerű még fakést használni hozzá. Sajnálom, hogy annyi munkád kárba veszett. :( | |
(válasz Klári 3570. hozzászólására) |
3570. Klári | 2015. aug. 16. 09:10 |
Gyakran csinálok padlizsánkrémet, de így még nem jártam. Élvezhetetlenül keserű lett. A szívem szakadt meg érte, de a szemétre kellett kaparni. Mi lehetett az oka? Semmi mást nem tettem bele, mint a szokásost. A padlizsán hibája lehetett:( | |
(válasz Pepita 3568. hozzászólására) |
3569. Maria54 | 2015. aug. 16. 08:04 |
Kis szerencsénk volt. Két vihar között legalább Wolf Kati koncertjén ott lehettünk. Az első viharnál A villám belecsapott a Betyár Napok közelében lévő fába. Szegényt ki kellett vágniuk a tűzoldóknak. Más látványosságra számítottunk. Pénteken voltak betyárok, ostorcsattogtatás, puskaropogás. | |
3568. Pepita | 2015. aug. 14. 08:49 |
Jöhet a recept. :) Pörköltökhöz, lecsóhoz is lehet egy-egy kanál vinetét is beletenni, amikor már megpirult a vöröshagyma. | |
(válasz Sutyik 3566. hozzászólására) |
3567. Julianna | 2015. aug. 14. 00:11 |
Ezt még nem próbáltam, de biztos én is tennék bele fokhagymát, mint ahogy a lehető legtöbb ételbe teszek. Lett viszont hat ötliteres üveg kovászosuborkánk, ebben a melegben három-négy nap alatt megkovászolódtak. Ez sem fog sokáig tartani, a lányom Magyarországon még a diósbejglit is "koviubival" ette! | |
(válasz Sutyik 3566. hozzászólására) |
3566. Sutyik | 2015. aug. 13. 23:54 |
Nem tudtam, hogy vinetenek hívják, de a recept szerint az. A különbség, hogy én ebbe is teszek fokhagymát. A 3 tőn több padlizsán terem, mint amennyi nem elálló krémet tudnék belőle csinálni. A grúz recept szerinti pedig elálló. Milyen klassz télen padlizsánt enni! Aki szereti a csípőset, annak igazi delikatesz. Ha érdekel, Hoxan elküldöm a receptet. | |
(válasz Pepita 3564. hozzászólására) |
3565. Julianna | 2015. aug. 13. 23:29 |
Lehet, hogy a mi dokink pornó képeket mutogatott a paradicsomjainak? Majd megkérdezem! :) Azelőtt szegény dokinéni csinálta a paradicsomlét, most egy fiatalasszony vállalta, mert tanárnő, és a szünetben van ideje. Mi is kaptunk vagy nyolc-tíz üveggel, de ahogy a kis- és nagy gyerekeimet ismerem, nem fog soká tartani... Két hétig olyan édes paradicsomillat volt a környéken, hogy az összes méhek odajártak. Van néhány tő magyar, hegyes, de nem csípős paprikája is a dokinak, hat-hét éve hoztuk Magyarországról. Itt ugyanis csak a török és arab boltokban lehet ilyen paprikát kapni, a rendes francia nem hosszúkás, és az íze is rosszabb. Már szépen teremnek azok is. Örülünk, hogy a doki ezzel elfoglalja magát, így kevesebb ideje van bánkódni. | |
(válasz Sutyik 3563. hozzászólására) |
3564. Pepita | 2015. aug. 13. 22:35 |
Nálunk pirulnak a parik, de kicsik. Lehet, hogy nekik is kellene mesélnem, de olyat, hogy elsápadjanak és még nőjjenek egy kicsikét. Tehát vinetét csinálsz, ami nagyon finom. Lehet, hogy az összes padlizsánból azt kellene csinálnod és majd a zöldparadicsomot elteheted grúz recept szerint. De még mennyire, hogy megkóstolnám! :) | |
(válasz Sutyik 3563. hozzászólására) |
3563. Sutyik | 2015. aug. 13. 21:31 |
Pár szem paradicsom-, padlizsán tövemnek adtam vizet. Itt nincs olyan fogalom, hogy locsolási tilalom. Max. víz nincs. Lekopogom, ebben a szezonban még nem fordult elő. Paradicsomok híznak, de nem akarnak pirulni. Disznóvicceket kell meséljek nekik? Padlizsánból erdélyi recept szerinti krém és grúz recept szerinti "savanyúság" lesz. Mindenkit szeretettel várok megkóstolni! | |
(válasz Pepita 3559. hozzászólására) |
3562. Maria54 | 2015. aug. 13. 21:16 |
Biztos azon is ott voltunk. Tavaly nagyon szép volt a lovak és lovaskocsik felvonulása a 82-es úton. Sajnos, idén ez elmarad. Örülök, hogy ilyen kellemes emlék köt Zirchez. Majd gondolok Rád. | |
(válasz Julianna 3561. hozzászólására) |
3561. Julianna | 2015. aug. 13. 21:04 |
Ha emlékezetem jól csal, 2009.-ben voltunk a zirci Betyárnapokon. Olyan szép lovasbemutatót láttunk, hogy a lányom újrakezdte a lovaglást. Az ikreknek is van minden iskolai szünetben három "póni-napjuk", imádják! Köszönjük, Zirc! :))) | |
(válasz Maria54 3558. hozzászólására) |
3560. Pepita | 2015. aug. 13. 20:56 |
Nem is tudom. Nincs még locsolási tilalom? Nagyon apadnak a folyók! | |